Kledingbeurs in Tolsteeg

Zin om je garderobe uit te breiden? Of wil je juist plaats maken in je kledingkast? Kom dan naar de kledingbeurs in Tolsteeg!

Op vrijdagavond 27 februari en zaterdag 28 februari organiseren wij een kledingbeurs, waarvan de opbrengst bestemd is voor de verbouwing van het kerkgebouw.

Vrijdagavond 27 februari 2015​ (Sneak preview)
Wil je er zeker van zijn dat het trendy jurkje of het mooie pakje voor je dochtertje van jou is? Kom dan naar de sneak preview. Voor maar € 2,50 krijgt de echte liefhebber op vrijdagavond al exclusief toegang!

Van 19.30 tot 21.30 uur, toegang € 2,50.

Zaterdag 28 februari 2015

Van 10.00 uur tot 15.00 uur, Toegang is gratis

Je kan tijdens deze beurs kleding kopen en verkopen, maar hoe werkt dat? Er zijn meerdere opties mogelijk;

Verkopen:

 1. Je doneert kleding aan de beurs, de opbrengst is 100% voor kerk
 2. Je vraagt een verkoopnummer aan en labelt je kleding (verkoopnummer en prijs). Bij de verkoop ontvang je 60% van de verkoopprijs, 40% is bestemd voor de kerk.

Kopen:

 • Boven de verkoopprijs wordt 10% geheven, deze is voor bestemd voor de kerk

 Voorbeeld
Je koopt een jurkje dat voor 10 euro geprijsd is; prijs bij het afrekenen in 11 euro
Verdeling: 6 euro is voor de verkoper / 4 euro is voor de kerk (bijdrage verkoper) / 1 euro is voor kerk (bijdrage koper)

Wat willen we je vragen;

 • Bewaar je kleding en lever die voor 20 februari in bij de Rehobothkerk (zie de bijlage voor meer instructies!)
 • Kom naar de gezellige beurs en maak er leuk uitje van!

Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers; vind jij het leuk om te helpen, vragen te beantwoorden en een oogje in het zeil te houden? Meld je dan aan als vrijwilliger door een mail te sturen naar kledingbeurs@utrecht-centrum.nl.  We kunnen alle hulp gebruiken! (speciaal voor lezers vanuit de Rehobothkerk!)

Uiteraard houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Kijk daarom ook op onze Facebook-pagina!

Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op, door een mail te sturen naar kledingbeurs@utrecht-centrum.nl.

Tot in februari!

Innamebeleid

Wat nemen we in:

 • Kinderkleding
  • Denk bijvoorbeeld aan; rokje, jurkje, broekje, truitje, jasje, schoenen, accessoires (hoedje, muts, handschoenen, sieraden etc.)
 • Dameskleding
  • Denk bijvoorbeeld aan; rok, jurk, broek, topjes, t-shirt, blouse, trui, vest, jas, legging, schoenen, accessoires (hoed, must, wanten, sjaals, tassen, riemen, sieraden)
 • Herenkleding
  • Denk bijvoorbeeld aan; broek, trui, t-shirt, blouse, jas, vest, schoenen accessoires (hoed, muts, wanten, sjaals, tassen, riemen)

Voor alle kleding, schoenen en accessoires geldt:

 • Schoon, gewassen (in geval van schoenen gepoetst)
 • Gestreken
 • In goede staat (geen gaten e.d.)

Wat nemen we NIET in:

 • Kinderkleding: Rompertjes, pyjama
 • Dameskleding: Ondergoed, pyjama
 • Herenkleding: Ondergoed, pyjama

In het algemeen nemen we de volgende zaken NIET in:

 • Kleding met gaten, scheuren, kapotte rist of andere kapotte onderdelen
 • Kleding met vlekken of verwassen kleding
 • Imitatie cq. nepartikelen (dit is strafbaar!)

Andere handige informatie

Hoe werkt het als ik iets wil verkopen en een deel van opbrengst wil ontvangen?
1) Vraag een verkoopnummer aan
2) Label al je kledingstukken en accessoires (label voorzien van prijs en verkoopnummer)
3) lever je kleding in, in een vouwkrat
4) na de kledingbeurs haal je vouwkrat met niet verkochte kledingstukken op
5) je ontvangt binnen een week je opbrengt via een storting op je rekeningnummer

Hoe vraag ik een verkoopnummer aan? Stuur een e-mail naar kledingbeurs@utrecht-centrum.nl en meld je aan als verkoper. Geef hierbij je naam door en je rekeningnummer (voor de uitbetaling). Daarna krijg je een verkoopnummer. Dit verkoopnummer vermeld je op je labels waarmee je jouw kledingstukken en accessoires labelt. Het verkoopnummer is voor jouw uniek.

Hoe label ik mijn kledingstukken en accessoires het beste? Je hiervoor het beste een touwtje en een stukje papier/karton gebruiken. Haal het touwtje door het papier/karton heen en knoop dat aan een lusje vast. Stickers vallen van je kleding af en veiligheidsspelden zijn niet veilig bij het passen.
schrijf op het label je verkoopnummer en verkoopprijs. Schrijf duidelijk, zodat bijvoorbeeld een 7 niet op een 1 lijkt. Rond prijzen op 50 cent.

Wanneer nemen we de kleding in? Tussen 16 en 20 februari nemen we je kleding graag in ontvangst, zodat wij kunnen sorteren. Lever je kleding in in een vouwkrat dat voorzien is van jouw verkoopnummer. Kleding in tassen en andere vormen raken snel kwijt en de kleding blijft niet mooi. Vandaar dat we vragen om vouwkratten.

Wat gebeurt er met de niet verkochte kleding? De kleding die je als gift hebt afgegeven gaat naar een goed doel. Als je kleding hebt afgegeven met een verkoopnummer, dan krijg je na de kledingbeurs (zaterdag na 16.00 uur) je krat terug met kleding.

Wanneer krijg ik mijn opbrengst? Na de kledingbeurs worden de financiële gegevens berekend en krijg je via je rekeningnummer je opbrengst gestort op je rekening.

Hoeveel kleding en accessoires mag ik aanbieden? We willen je vragen om minstens 10 items aan te bieden.

Hoe gaan we om met diefstal of kwijtraken van items? We kunnen niet garanderen dat er niets wordt gestolen, wij zullen zorgen voor voldoende vrijwilligers die zullen oplettend op diefstal. Mocht er toch iets kwijt raken, dan zijn we daar niet verantwoordelijk voor.

Op welke wijze wordt er betaald? De items kunnen contant worden betaald

Op welke wijze wordt de balans op het einde opgemaakt? Bij het afrekenen wordt bijgehouden van welke verkoper welk bedrag wordt afgerekend. Vandaar dat het verkoopnummer van belang is. Een automatische berekening zorgt ervoor dat aan het eind er een juist overzicht komt van jouw opbrengst.

Nog vragen? Mail naar kledingbeurs@utrecht-centrum.nl