Kerkdienst

Elke zondag om 10.00u en 17.00u komen we bij elkaar voor een bijeenkomst van ongeveer een uur, die noemen we een kerkdienst. In deze kerkdienst draait het om God, we geloven dat hij er zelf bij is ook al zien we hem niet. Als de dominee preekt (een toespraak vanuit de bijbel) horen we daar Gods stem doorheen. Dat is dan ook een centraal element van de dienst. Verder zingen we voor God en bidden we tot hem. Geven hoort bij het ontmoeten van God, daarom is er een collecte.

Na afloop van de dienst drinken we koffie met elkaar. Dit doen we omdat we naast God ook elkaar willen ontmoeten en bij willen praten.

Zo nu en dan hebben we een bijzondere dienst. Eén keer per maand vieren we avondmaal. Dat is een ritueel waarbij we allemaal een stuk brood eten en een slok wijn drinken. Hiermee drukken we uit dat we ons leven te danken hebben aan Jezus Christus omdat hij voor ons zijn leven gaf. Het brood staat voor zijn lichaam en de wijn voor zijn bloed. Tegelijk drukken we hiermee uit dat we als christenen bij elkaar horen op een diepe manier die ons begrip te boven gaat. Wat ook regelmatig gebeurt is een doop. Dit ritueel is een soort inwijding in de gemeenschap van de kerk. Als er een kind geboren wordt of als er iemand bij de kerk wil horen kan hij of zij worden gedoopt. Dan wordt er water over je hoofd gegoten als symbool van de afwassing van je tekortkoming.

Iedereen is van harte welkom om een dienst bij te wonen. Je hoeft niks mee te nemen en je mag meedoen, maar dat hoeft niet. Ook de collecte is niet verplicht en de koffie na afloop is gratis. Alleen het avondmaal is niet voor iedereen maar alleen voor hen die in Christus geloven.

Actuele informatie vind je onder de agenda aan de rechterkant.

Wil je eerst meer weten over de kerk of wil je graag samen met iemand naar de kerk gaan, neem dan gerust contact op met ons op.