Wat geloven wij

Wij geloven dat er één God is, die onze aarde gemaakt heeft. Hij maakte ook ons en om die reden willen we Hem eer geven. We geloven dat de mens in opstand kwam tegen God, omdat mensen liever hun eigen gang gaan in plaats Gods wil te doen. De kloof die daardoor tussen God en de mens ontstond kon niet door mensen worden gedicht. God gaf in zijn oneindige liefde het dierbaarste dat hij had: Zijn eigen Zoon.

Hij werd mens, Jezus de Zoon van God, en Hij leerde ons hoe we kunnen geloven en hoe we dat kunnen laten zien in de dagelijkse praktijk. Daarna stierf Hij voor ons aan een kruis om onze schuld op Zich te nemen, om de kloof die tussen God en de mensen was te dichten. Wij geloven dat Jezus eens terug zal komen om alle gebrokenheid in de wereld te herstellen. Wij wachten op Zijn komst en volgen Hem na, daarom zijn wij christenen.

Wij voelen ons verbonden met christenen over heel de wereld in verschillende kerken. Binnen deze wereldwijde gemeenschap scharen wij ons bij de gereformeerd-protestantse traditie. Dat is voor ons belangrijk omdat we geloven dat de Bijbel het Woord van God is. Ook beseffen we dat we helemaal van de genade van God afhankelijk zijn. We hebben niet al te hoge verwachtingen van de mens, maar des te hoger zijn onze verwachtingen van God. Daarbij staan we als nuchtere mensen midden in het leven.