Corona en het bezoeken van de kerkdiensten

Weer in lockdown

Nederland is weer grotendeels in lockdown gegaan vanwege de sterk oplopende coronabesmettingen en de druk op de zorg die dat met zich meebrengt. Er zijn nu diverse maatregelen van kracht, en de anderhalve meter afstand is weer de norm. Daarom hebben we besloten om ook in onze kerkdiensten weer anderhalve meter afstand te hanteren. Dat betekent dat we alleen de oneven rijen gebruiken en twee stoelen vrijhouden tussen huishoudens. Je mag zelf een plek zoeken. 
We werken voor de ochtenddiensten ook weer met twee groepen; zondagochtend 19 december mag iedereen met een achternaam van L t/m Z naar de kerk komen.  16 December is dat dan de groep van A t/m K. Als je een taak hebt, mag je sowieso naar de kerk komen (of het nu gaat om kinderwerk of muziek, beamen en streamen).
Het samen zingen in de kerk wordt even niet gedaan.
Bij verplaatsingen in het kerkgebouw doen we mondkapjes op.
de aanvullende maatregelen tijdens de avondlockdown zijn:

  • Geen middagdiensten zolang avondlockdown geldt, vooralsnog dus tot 18 december.
  • Niet zingen in de diensten (ook niet het slotlied).
  • Wel zang door band en cantorij
  • Geen koffie na de dienst.
  • Wel crèche en kidsclubs bij de diensten.
  • Kinderfeest op 18 december gaat niet door.
  • ’s Avonds in principe geen activiteiten in de kerk; In bijzondere gevallen kan hier in overleg met het bestuursteam van worden afgeweken. 

Het is een domper dat we weer meer beperkingen hebben, net nu we weer met z’n allen naar de kerk konden. Deze tijd vraagt veel van ons allemaal. Toch willen we als kerk onze verantwoordelijkheid nemen in de samenleving en verantwoordelijkheid nemen naar elkaar toe. We hopen en bidden dat er een weg uit de coronacrisis gevonden mag worden en dat we spoedig weer zonder zorgen kunnen samenkomen als gemeente.