Kindermusical Esther

(door de lockdown is deze musical uitgesteld tot een latere datum)

Geef je hier op

Heb jij ook deze uitnodiging gekregen?
Geweldig! Klik hier om te laten weten dat je komt!

Als je vaker in onze kerk komt, dan heb je waarschijnlijk ook een uitnodiging gekregen om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Zorg je ervoor dat hij of zij zich ook opgeeft? En als er bijzonderheden zijn die we moeten weten, vermelden jullie dat daar dan even? Opgeven is fijn zodat we de groepen (op leeftijd) alvast kunnen indelen.

Wat gaan we doen

We gaan samen een kinderfeest vieren, waarbij alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar in de kerk in een dag een musical instuderen! Voor iedereen is iets leuks om te doen: knutselen, zingen, dansen en vooral veel lol maken samen.

We worden geholpen door de oudere kinderen van onze gemeente, en verder komen 5 acteurs van ‘De Vliegende Speeldoos’ meespelen; een christelijke theatergroep. We zullen het verhaal van Esther uitvoeren, een verhaal over moed. Moed om anders te zijn, om te durven stralen… Lees hieronder verder over de inhoud van de musical.
Aan het eind van de dag BEN JIJ DE STER!

Hoe ziet de dag eruit?

Op de dag van de musical ben je welkom in de kerk, aan de Briljantlaan 6. We starten op 2 verschillende tijden; namelijk:

Groep 3-8: om 10.15 uur
Groep 1-2: om 12.30 uur

Neem zelf je lunch en een beker drinken mee, wij zorgen voor veel lekkere dingen!
Voor papa’s en mama’s: Het programma is vrij intensief, dus het is fijn als de kleintjes in de ochtend hun energie wat kunnen sparen. Dit is ook de reden dat zij iets later starten.

De grote show

We kunnen je papa, mama, opa, oma en vriendjes en vriendinnetjes vanwege Corona helaas niet uitnodigen om je tijdens de show te zien stralen als een ster.
Maar: gelukkig kunnen ze via de live stream met ons meekijken! De link hiervoor zal in de week voor de show op deze plek op de site worden geplaatst. De show start om precies 16.00 uur en duurt ruim een uur.

Kosten

Ouders, grootouders, vrienden of vriendinnen; Willen jullie bijdragen aan deze geweldige dag, dan is uw donatie meer dan welkom. Helaas is kaartjes verkopen voor de grote show niet mogelijk, daarom willen we u vragen om i.p.v. een toegangskaartje te kopen een donatie (ANBI) te doen voor het gebruik van de livestream via deze link, of scan de QR code hiernaast. Uiteraard is dit niet verplicht.

Inhoud musical Esther

Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze samen met andere meisjes meegenomen naar het paleis van de machtige koning Ahasveros, omdat hij een nieuwe vrouw wil kiezen. Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. Ze moet gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Esther heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman. Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven. Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen? Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren? ‘Esther’ is een verhaal over moed. Moed om in nieuwe situaties weer op te staan en de toekomst in te stappen. Moed om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven, omdat je zo gemaakt bent. ‘Zo leer ik moedig te leven met mijn Heer’. ‘Esther’ is gebaseerd op het Bijbelboek Esther.