Kindermusical Esther

Op zaterdag 18 december.

Helaas, de musical is opnieuw uitgesteld -tot het voorjaar 2022- door de corona maatregelen

 

We gaan samen een kinderfeest vieren, waarbij alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar in de kerk in een dag een musical instuderen! Voor iedereen is iets leuks om te doen: knutselen, zingen, dansen en vooral veel lol maken samen.

We worden geholpen door de oudere kinderen van onze gemeente, en verder komen 5 acteurs van ‘De Vliegende Speeldoos’ meespelen;

een christelijke theatergroep. We zullen het verhaal van Esther uitvoeren, een verhaal over moed. Moed om anders te zijn, om te durven stralen…

Aan het eind van de dag BEN JIJ DE STER!

Inhoud musical Esther

Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze samen met andere meisjes meegenomen naar het paleis van de machtige koning Ahasveros, omdat hij een nieuwe vrouw wil kiezen. Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. Ze moet gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Esther heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman. Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven. Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen? Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren? ‘Esther’ is een verhaal over moed. Moed om in nieuwe situaties weer op te staan en de toekomst in te stappen. Moed om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven, omdat je zo gemaakt bent. ‘Zo leer ik moedig te leven met mijn Heer’. ‘Esther’ is gebaseerd op het Bijbelboek Esther.

Bekijk hier de promotiefilm.

Dagindeling (ongeveer)

De dag begint voor de kleintjes iets later dan voor de grotere kinderen, namelijk voor
Groep 3-8:  om 10.15 uur
Groep 1-2:  om 12.30 uur

De grote show
We kunnen je papa, mama, opa, oma en vriendjes en vriendinnetjes hopelijk gewoon uitnodigen onze spetterende show

Wanneer:  de ‘definitieve’ datum volgt nog

Bijdragen?
Wilt u bijdragen aan deze geweldige dag, dan is uw donatie meer dan welkom.
Dat kan via de QR-code of op NL36 INGB 0004 0745 36 t.n.v. geref kerk van utrecht-centrum, met vermelding kindermusical Esther.

Hopelijk is het ook mogelijk om deze show live mee te kijken, u kunt een kaartje voor een kleine bijdrage kopen.